För er som inte sitter inne på en Karlskoga-tidning eller helt enkelt bara inte läst den. Här ska ni som utlovat få chansen. Krönika 2019, här har ni den:

Förra året. Ett år som tog mig på en jäkla svängom. En svängom med flytt till Umeå, nytt plugg, lärdom och en hel del fotboll - från fel sida av linjen. Åtminstone vill jag vänta ett par år med att spendera så mycket tid på den där sidan av linjen igen. Den är inte fy skam, den är trots allt bättre än inget alls. För fotboll sörrni, det kommer jag nog inte kunna vara utan helt.

 

Mål 2019: Tillsammans med ett nytt korsband slå 2018 rekord på 100 spelade matchminuter. Med det sagt blickar vi nu framåt mot 2019. Nog med gammalt gagg helt enkelt. Har den här veckan fått äran att för första gången sedan slutet av april slå ner röva på Kilsta för att snöra på mig skorna igen. De där fotbollsskorna. Att få komma hem till gänget. Tjatet i omklädningsrummet. Härjandet. Om jag kunde beskriva den känslan så skulle jag. Det om något är att komma hem.

 

Med en ung trupp har det blivit vinst i samtliga träningsmatcher i skrivandes stund. Fantastiskt kul givetvis! Det visar på att det finns en bra grund i klubben som kan flytta upp spelare från eget led. Vilket någonstans bör vara målet. Att ta hand om de ungdomar som finns, oavsett vilken nivå de vill spela på så småningom. Utveckling sker olika och för mig när jag varit nere bland barn och ungdomar är det viktigt att alla känner att de har en chans att utvecklas i sin takt, att alla blir sedda. Var inte rädd för att våga ställa krav på varandra och framförallt våga ställa krav på dig själv. Att ställa krav är långt ifrån att trycka ner någon annan, det handlar om din attityd och hur du väljer att göra det. Höj varandra, hjälp varandra, gör varandra bättre - varje träning. För mig har det aldrig varit självklart att jag ska spela från start nästa match om jag inte visar att jag är värd det. På gott och ont. Utan de kraven på mig själv hade jag troligtvis lagt av för länge sen, knappast spelat fotboll i div 1 eller knappast tagit mig igenom 10 månader utan en boll framför fötterna. Jag är väl möjligtvis en sån där de brukar kalla för träningsprodukt. Kanske med en gnutta talang och släng av spelförståelse. Med det sagt, kom ihåg att när talangen inte längre räcker till och träningen måste ta vid, det är då man ser vilka som kommer bli bra på riktigt.

 

De som är bäst när de är 15 år är inte alltid de som spelar högst upp så småningom. Ta aldrig din plats för givet, ge alltid hundra, acceptera att vissa dagar är sämre än andra, hitta en balans med träning och framförallt ha kul på vägen! På Kilsta IP kan jag lova att man har kul, även på sidan av planen. Har ju trots allt testat även det. Seriepremiären i år spelas 13 april med 14.00 som klockslag. Jag kommer tyvärr inte vara på plats, varken på eller på sidan av planen. Så jag hoppas att just DU går dit och hejar fram världens bästa gäng till seger, även åt mig. Du o jag, vi ses framåt sommaren vi. Jag kommer när gräset blivit ordentligt grönt, då förhoppningsvis klar med livets hittills längsta försäsong.


(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress